sobota, 11 września 2010

weekendowe gotowanie poprawiony przepis dziekuje Ani

Czekoladowe  Pikantne Biscotti moga byc genialnym prezentem zapakowanym  w ogromny sloj
jak zrobic nastepna strona



* 2 lyzki maki
* 1/2 filizanki nieslodkiego cacao
* 1/2  lyzeczki pieprzu cayenne
* 1 lyzeczka sody do pieczenia
* 1 lyzeczka soli
* 6 lyzek masla o temperaturze pokojowej
* 1  filizanka cukru
* 1 lyzeczka ekstraktu waniliowego
*  2 duze jajka
*  1 filizanka jakich chcecie orzechow
*  1/4 filizanki  ciemnej czekolady
* 3/4 filizanki mlecznej czekolady
* cukier puder



Zmieszaj make ,cacao,pieprz,sode i sol




2. Ubij maslo z cukrem i wanilia.Kiedy bedzie puchate wbij jajka


3.Zmieszaj wszystko razem  dodaj czekolade i orzechy





4. Posmaruj maslem papier do pieczenia
5. Rekami posypanymi maka uformuj takie cuda jak ponizej
6. Zmocz rece i wyrownaj gore posyp cukrem pudrem

7. Natnij skosnie aby latwiej rozdzielac biscotti
8.Piecz w 170  stopniach 35 minut
9. Ostudz przez 5 do 10min
10. Pokroj biscotti wloz do piekarnika na 10min aby wysuszyly sie i staly chrupiace


via
Chcialam podziekowac Ani ktora zwrocila mi uwage na blad w przepisie,obecnie wszystko poprawione

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts with Thumbnails